Sodelovanje v projektu TUDI TI SI ANGEL – PROJEKT ELA KENIJA

Spoštovane rotarijske prijateljice in prijatelji!

RC Kranj s projektom našega člana, Janeza Štrosa »Tudi ti si Angel«, pomaga otrokom s posebnimi potrebami že od leta 2016. V letu 2019 smo skupaj z Distriktom 1912 projekt predstavil na razstavnem paviljonu, na Rotary konvenciji v Hamburgu.

Odziv je bil fantastičen, dobili smo dodatno energijo in navdih. V letošnjem letu smo se odločili, da zgodbi dodamo globalni pridih. Želimo pomagati pri izgradnji Šolskega centra za otroke s posebnimi potrebami v Keniji. Podprli bomo projekt Kulturno izobraževalnega društva ELA, ki ga vodi naša rojakinja Jana Dular Wang’ombe, »Mama Jana«, ki že od leta 2008 deluje in živi v državah vzhodne Afrike. V Malaviju je samostojno začela svoj projekt, zgradila center za vaške otroke in ga opremila s pomočjo Rotary kluba Dolenjske toplice. Ta center, do današnjega dne že 10 let, dnevno obiskuje 250 otrok (50 jih ima posebne potrebe). Ta uspešen, samozadosten in dolgoročen projekt pa poznajo tudi najvišji državni uradniki Malavija.

Ob Jani Dular Wang’ombe, ki z ekipo v Keniji pripravlja in vodi projekt, deluje ekipa koordinatorjev, Janez Lipec, Edi Škodič, Tanja Bivic Plankar, Janez Štrosa in prijatelji.

Pred časom smo podpisali Dogovor o sodelovanju na projektu »TUDI TI SI ANGEL – PROJEKT ELA KENIJA«: Kulturno izobraževalno društvo ELA, Rotary klub Kranj, kot nosilec projekta, Rotary klub Zagorje Kum, Rotary klub Sevnica in Rotary klub Čatež.

V Rotary klubu Kranj imamo voljo, pogum, znanje, pa vendar rabimo vašo pomoč. Zato vas s tem sporočilom vabimo, da pristopite k projektu. Skupaj nam lahko uspe nekaj res velikega, nekaj kar nas naredi prepoznavne v svetu. Po svečanosti 90. letnice Rotarijstva boste dobili našo prošnjo za pridružitvi k projektu in vso dokumentacijo.

Želimo, da Šolski center v Keniji, postane projekt, vseh Rotary, Rotarakt in Interakt klubov Slovenije in Severne Makedonije. K projektu bomo povabili tudi prijateljske Rotary klube iz tujine.

Danes vabimo Vas, da Rotarijci, vaši prijatelji, znanci poslovni partnerji in vsi ljudje dobre volje, lahko darujete takoj. Pošljite SMS na 1919 z besedo KENIJA5 ali KENIJA1 in darovali boste 5 oziroma 1 Euro.

Bodimo zraven stoterih kenijskih otrok in mladine, ki si tudi, tako kot naši, zaslužijo kvalitetno izobrazbo in boljšo prihodnost.

Veselimo se sodelovanja, SKUPAJ SMO MOČNEJŠI!Rotary klub Kranj, Janez Štros

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *